Mittalaitteet lääketieteelliseen tekniikkaan

Lääketieteellisten laitteiden ja järjestelmien on tarjottava potilasmukavuutta ja käyttöturvallisuutta, ja niiden valmistuksessa on myös kattava dokumentointivaatimus ja tietenkin kustannukset. Käytä sen vuoksi tuotteissasi  HEIDENHAINin, AMO:n, LTN:n, NUMERIK JENAn, RENCOn ja RSF:n kulma-antureita ja kulman- ja pituudenmittauslaitteita tai liukurenkaita. Varusta siten pitkälle erikoistuneet diagnostiikan, terapian tai laboratorion sekä vastaanottojen ja sairaaloiden laiteratkaisut erittäin tarkalla, luotettavalla ja kestävällä mittaustekniikalla. 

Kuvantava diagnostiikka

Diagnostiikassa käytetään kuvantamismenetelmiä kuten röntgen, CT-tietokonetomografia tai MRI-magneettiresonanssitomografia.    Ne toimivat ilman kosketusta potilaan kehoon.   Potilas, lähde ja tunnistin on sijoitettava tarkasti niin, että potilaan säteilyaltistus voi olla mahdollisimman alhainen radiologisen diagnostisen toimenpiteen aikana, samalla kun tutkittava alue näkyy hyvin yksityiskohtaisesti.  

Teollisuus käyttää kuvantamismenetelmiä esimerkiksi 
turvallisuuden kannalta tärkeiden ja erittäin rasittujen komponenttien laadun testaamiseen. 
Nämä järjestelmät varmistavat myös paikoitustarkkuuden
Pituus-, kulmanmittauslaitteet ja  kulmanmittausmoduulit. 

Teollisuuden CT-kuvauksiin

Terapialaitteiden mittaustekniikka

Terapiassa käytetään erilaisia laitteita.  Ne vaihtelevat onkologian sädehoidosta tai silmätautien laserhoidoista dialyysi- tai ventilaatiolaitteisiin ja ortopedisen kuntoutuksen fysioterapeuttisiin laitteisiin.  Joskus ensisijaista on tarkka paikoitus, kun taas joissakin sovelluksissa vetolaitteiden erittäin tasainen liike.   HEIDENHAINin, AMO:n, NUMERIK JENAn ja RENCOn mittalaitteilla saat aikaan erittäin kompakteja ratkaisuja 

Välineet leikkaussaliin ja hoitohuoneeseen

Ei vain klinikoiden leikkaussalien, vaan myös yksityislääkärien hoitohuoneiden laitteistot ovat yhä teknisempiä ja automatisoituvia.  Esimerkiksi leikkauspöytiä ja potilasvuoteita liikutetaan moottorilla potilaan mukavuuden lisäämiseksi ja hoitohenkilökunnan fyysisen rasituksen helpottamiseksi. Tämä edellyttää luotettavia mittalaitteita paikoitusaseman mittaukseen. Mutta myös leikkaussalin valaistuksen kääntövarsissa, instrumenttien tai vastaavien laitteiden kääntyvissä pidikkeissä on ainakin virransyöttökaapelit, mutta yhä useammin myös tiedonsiirtokaapelit kameroista tai integroiduista tietokoneista, jotka tulee varmistaa luotettavasti esim. liukurenkaiden avulla. 

HEIDENHAINin luotettavat kulma-anturit

Potilaan mukavuus ja turvallisuus toimenpiteen aikana ovat moottoroitujen potilasvuoteiden ensisijainen tavoite. HEIDENHAINin kulma-anturit, esim. ROQ 400 -sarja, ovat ensimmäinen valinta tähän.

RENCOn tilaa säästävät kulma-anturit

Integroidun asennusavun ja elektronisen säädön ansiosta RENCO-kulma-anturit ovat nopeasti käyttövalmiita. R35iL on myös yksi markkinoiden ohuimmista kulma-antureista.

LTN:n kontaktivapaat liukurenkaat

Valaistusta ja endoskooppeja voidaan siirtää ympäriinsä optimaalisen näkyvyyden saavuttamiseksi. Liukurenkaat toteuttavat jatkuvan virransyötön ja korkearesoluutioisen tiedonsiirron vapaasti pyörivissä liitoksissa.

Laboratorio ja analytiikka

Tehokas laboratoriotekniikka ja analytiikka toimivat pitkälle kehittyneen terveydenhuoltojärjestelmän taustalla.  Miljoonia kertoja päivässä suoritettavista verikokeista monimutkaiseen geenisekvensointiin – näytteiden käsittely ja varsinaiset analyysit tehdään pitkälle automatisoiduissa prosesseissa asianmukaisilla laboratoriolaitteistoilla. Pipetointikoneissa, verianalyysilaitteissa ja vastaavissa järjestelmissä tai esimerkiksi geenianalyysin korkean sisällön seulonnassa paras tarkkuus on ensisijaisen tärkeää.  Esimerkiksi nesteen käsittelyssä yhä pienempiä näytemääriä on siirrettävä ja sijoitettava yhä pienempiin kohteisiin tarkasti ja häviöttömästi, jotta voidaan kattaa lisääntyvä analyysitarve ja käsitellä näytteitä ja reagensseja erityisen säästeliäästi ja hienovaraistesti. Samaan aikaan tulee välttää ennen kaikkea näytteiden saastuminen ja tulosten vääristyminen.  

Lääketieteellisen tekniikan robottisovellukset

Robotiikkasovelluksia käytetään pääasiassa kirurgiassa, ortopediassa ja neurologiassa.   Yhtäältä tämä sisältää kirurgisia toimenpiteitä, joissa nämä tieteenalat hyödyntävät työvaiheiden ja prosessien korkeaa tarkkuutta ja toistettavuutta.   Robotteja käytetään ensisijaisesti sellaisilla alueilla, joihin on erityisen vaikea päästä ja jotka voivat korvata perinteiset tekniikat minimaalisesti invasiivisella vaikutuksella. Kirurgiset robotit tarjoavat myös mahdollisuuden etähoitoon. Robotiikka valtaa yhä enemmän käyttökohteita myös kuntoutuksessa.   Tämä sisältää robottiavusteisen fysioterapian sekä raajojen nivelten sähkömekaanisen asennon kehittämisen, mikä voi auttaa liikuntarajoitteisia ihmisiä saamaan liikkuvuutensa parantamiseen. 

Eikö täydellistä mittalaitetta robottisovellukseesi
ole vielä löytynyt? Löydä  sopiva  ratkaisu teollisuusrobotiikkaan.

Teollisuusrobotiikkaan